VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Vitaminer til gravide er vigtigt for at give den lille ny den bedste mulighed for at vokse sig stor og stærk. Men det kan være lidt af en jungle at finde rundt i alle de gode råd vedrørende graviditet. En ting ligger fast, du kan have gavn af at tage ekstra vitaminer under graviditet.

Jeg anbefaler brug af Gravitamin og Gravijern og eventuelt Fructus Femina (hvis du har aborteret eller har haft svært ved at blive gravid), men spørg sygeplejersken eller din læge i forbindelse med første konsultation efter du har konstateret at du er gravid.

Vitaminer til gravide under graviditet og efter fødsel

Gravitamin (tabletter)

Gravitamin - vitaminer til gravideHvorfor skal du tage dem:

Der findes et væld af forskellige vitaminer til gravide, men det som de fleste nok kender er Gravitamin. Gravitamin dækker alt det, som lægen anbefaler at du bør få, sammensat af de nyeste officielle anbefalinger for gravide (Nordiske Næringsstof Anbefalinger 2004). Der er 12 vitaminer, 9 mineraler der erstatter de multivitamintabletter du måtte have taget tidligere. Gravitamin indeholder også 400 mikrogram folsyre, der bidrager til vævsvækst hos gravide. Pillerne er nemme at sluge og ligner ganske almindelige vitaminpiller.

Gravitamin-knap

Baby-Me-Now  (kapsler)

Baby Me Now - Vitaminer til gravideHvorfor skal du tage dem:

Et alternativ til Gravitamin når det gælder vitaminer til gravide er Baby-Me-Now fra kosttilskudsproducenten Solaray. Baby-Me-Now indeholder en lang række af de samme vigtige vitaminer til gravide. I modsætningen til Gravitamin, så er Baby-me-now kapsler og kan derved være nemmere for nogle at sluge. De skal dog tages tre gange dagligt i forbindelse med måltider.

Babymenow-knap

Gravijern

Gravijern - Vitaminer til gravideHvorfor skal du tage det:

Fra ca. 20. uge øges blodmængden i din krop, hvilket kan sænke mængden af røde blodlegemer. Det kan give dig hovedpine, gøre dig træt og svimmel. Sundhedsstyrelsen anbefaler at du bør tage 50 mg Gravijern dagligt fra ca. 10. uge og skal fortsætte helt frem til 5 uger efter fødslen. Ekstra jerntilskud er mindst lige så vigtigt som vitaminer til gravide.

C-vitamin fremmer optagelsen af jern, så tag det gerne sammen med et glas appelsinjuice. Undgå at tage det sammen med te, kaffe og mælkeprodukter, da det hæmmer optaget.

Gravijern-knap

Kalktabletter

Kalktabletter - Vitaminer til gravideHvorfor skal du tage det?

Kalk er vigtigt for den gravides og det ufødte barns knogler og tænder. Alle gravide anbefales af Sundhedsstyrelsen  et dagligt tilskud kalk på 500 mg gennem hele graviditeten.

Kalktabletter-knap

Fructus Femina (populært kaldet ”babyklister”)

Fructus Femina - Vitaminer til gravideHvorfor skal du tage det?

Fructus Femina er fremstillet i Danmark siden 1988, og anvendes i dag af et stort antal behandlere samt på flere fertilitetsklinikker. Bl.a. forbedrer midlet moderkagens tilstand væsentligt og de befrugtede æg fæstnes bedre på livmodervæggen.

Midlet har fået kælenavnet ”Babyklister” fordi livmodervæggen stimuleres til at fortykke sig, så det befrugtede æg bedre kan sætte sig fast. Miksturen består af ekstrakt og bær fra berberisplanten (Berberis Vulgaris) og ekstrakt fra lille brændenælde (Urtica Urens).

Fructus-Femina-knap

Vitaminer før graviditeten

Multivitamin

Livol Voksen Basis Multi - Vitaminer til gravideDu behøver ikke tage vitaminer til gravide før selve graviditeten. Det vigtigste både før, under efter er en sund og varieret kost. Men du kan vælge at supplere måltiderne med en multivitamin, så du er sikker på at komme hele vejen rundt. Det giver næsten sig selv at en krop der modtager alle de nødvendige vitaminer og mineraler, som den har behov for har lettere ved at blive gravid end en tilsvarende der ikke får disse tilskud.

Hvis du har en type multivitamin du sværger til, så kan du sagtens fortsætte med den indtil graviditeten. Sørg for den indeholder alle de vitaminer og mineraler der skal til for at hjælpe graviditeten på vej. Livol Multi Basis er et almindeligt kosttilskud som kan tages af alle fra 11 år og op.

Multi-Livol-knap

 

Husk:

Generelt set kan det i forbindelse med en graviditet være godt at se på gode og dårlige vaner. Det er alment kendt at overvægt, rygning og alkohol nedsætter evnen til at blive gravid. De samme faktorer gør sig gældende for mandens evne til at producere god sæd. Vi har dog i dette indlæg kigget på hvordan vitaminer til gravide kan bidrage til forbedrede muligheder for graviditet og at din baby for de rigtige vitaminer når du er blevet gravid. Læs følgende for en vejledning til forbedring af din mands sædkvalitet gennem sund kost.

God, sund kost, ingen rygning eller alkohol, regelmæssig motion og et sundt BMI er den primære vej til graviditet. Sørg for at holde dig i form og variér din spisning. Undgå stress og uregelmæssige døgnrytmer, da det også kan indvirke på dine muligheder for at blive gravid. Vitaminer til gravide er således et tillæg til din kost og bidrager til en sund graviditet.

Er du fortsat i tvivl efter at have læst denne gennemgang, så kontakt din læge, der kan give dig en grundig vejledning.

 

Anbefalingerne på denne side kan og skal ikke stå i stedet for lægelig konsultation. INkids.dk, ejerne af siden eller associerede partnere tager ikke ansvaret for anvendelsen af tredjepartsprodukter. Behandling bør altid fastlægges af lægelige professionelle.

Vitaminer til gravide - før, under og efter graviditet, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Skriv et svar