VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Svensk pølseretSvensk pølseret var i 80’erne en meget almindelig ret i børnefamilierne. Den var let at lave og var ikke så dyr. I dag præsenterer jeg en opdateret udgave, der er børnevenlig og samtidig tager hensyn til de gode råvarer. De små plejer at spise den med stor velvillighed.

Retten i denne artikel smager også udmærket kold og kan faktisk også blendes til babymos. Vær dog meget opmærksom på, at retten ikke indeholder ingredienser, de små ikke kan tåle. Jeg har ikke givet det til mine før de er fyldt 10 måneder.

Tidligere har vi på INkids.dk også bragt opskrifter på nemme pandekager, boller i karry, spaghetti med kødsovs og gode madpakkebrød. Søg i feltet øverst til venstre. Skriv ”børneretter”.

Svensk pølseret – Populære børneretter på under 30 minutter

Til 2 voksne og 2 tumlinger – ca. 30 min

Ingredienser:

  • 2 løg
  • 10 pølser
  • 5 store eller 8 små kogte kartofler
  • ½ dl olivenolie
  • 2 dl mælk
  • 3 spsk tomatpuré
  • 1 dl fløde
  • Salt og peber efter eget behov

Fremgangsmåde:

1)      Pil og hak løgene fint

2)      Skær pølserne i 1 cm skiver

3)      Skræl kartoflerne og skær dem i skiver

4)      Varm madolien i en gryde og svits løgene til de er gennemsigtige

5)      Kom pølser og mælk i

6)      Bland tomatpuré og fløde sammen og kom det i gryden og kom lidt salt og peber i.OrganiChoice

7)      Kom låg på og lad retten koge ved svag varme i 15 min og pynt med grønt inden servering

Skal du lave til mere end 2+2, så kan du tilføje rød peber, majs eller gulerødder. De mætter allesammen godt uden at smagen skifter karakter.

Så let er det at lave en god og mættende svensk pølseret sammen. Har du en nemmere opskrift eller en anden opskrift du vil dele med os, så skriv til os eller kontakt os på vores Facebook-gruppe. Er opskriften god nok, så tilføjer vi den til siden. Sørg for at den tager under 30 minutter at lave.

Velbekomme!

Skriv et svar