VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

babyAt sove igennem om natten behøver ikke nødvendigvis være en uopnåelig drøm for forældre til små børn. Det handler i bund og grund om at etablere gode søvnvaner fra start.

Lær dit barn et godt søvnmønster.

Nyfødte bør selv diktere deres søvn- og spisevaner. Det betyder at der ikke rigtig er noget mønster i den første periode af deres liv. Dit barn havde faktisk et regelmæssigt søvnmønster inden det blev afbrudt af fødslen.

I det første år er der ret vide rammer for hvad der er et normalt søvnmønster. Nogle babyer sover helt på til seks timer allerede i 2 måneders alderen, mens andre endnu ikke sover gennem natten når de er 10 måneder. Tommelfingerreglen siger, at så længe dit barn er tilstedeværende, glad og nysgerrig, så får det nok søvn.

Men uanset dit barns søvnmønster, så er der nogle ting du kan gøre for at få det til at sove længere om natten, så mønsteret tager mere hensyn til dine egne søvnbehov.

• Hold soveperioderne i dagtimerne til en enkelt eller maksimalt to timer og sørg samtidig for at der er regelmæssighed i perioderne. Det kan være hårdt i starten hvis du selv er træt, men vedholdenhed belønner sig.

• Hold ligeledes spisning, badning, gåture og nattesøvn så vidt muligt til de samme tidspunkter på døgnet. Selvfølgelig er det ikke helt firkantet. Hvis den lille er sulten, så giv han eller hende mad og hvis de er helt groggy, så læg dem lidt tidligere. Det handler om at skabe regelmæssighed, men samtidig respektere dit barns personlighed og aktuelle behov.

Før eller senere vil du lægge mærke til at dit barn har vænnet sig til det nye søvnmønster og derfor også reagerer på det. Det kan give mere regelmæssighed i din egen hverdag og sikre dit eget søvnmønster bliver bedre.

Når det så er sagt, så vil vækstperioder eller perioder hvor barnet lærer noget nyt påvirke de regelmæssige mønstre og ødelægge rytmen i en periode. Bare rolig! Efter denne periode vil dit barn vende tilbage til sit hidtidige søvnmønster. Nogle gange allerede efter få dage.

Søvnmønster hos små børn - en vejledning, 4.3 out of 5 based on 3 ratings
Tagged with →  

Skriv et svar