VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

BB-TAI slyngeSlynger til børn kan anvendes efter ca. 13 uger. Der er dog lige enkelte ting du skal tage hensyn til inden du begiver dig ud i det fri med den lille. På denne side giver vi dig tricks til hvordan du anvender en slynge og giver dig en anmeldelse af tre gode slynger til børn.

Første og vigtigste råd er at dit barns hoved skal være støttet af slyngen indtil den lille kan bære sit eget hoved. Det er normalt efter ca. 13 ugers tid. En anden ting du skal tage hensyn til er hvor meget den lille rent faktisk sidder op. At sidde op i en slynge belaster ryggen. Meget små børn har bedst af at ligge ned, da rygsøjlen stadig har et stykke vej tilbage i sin udvikling.

Sørg for at du lægger mærke til hvor meget dit barn sidder ned og fragtes rundt i børnestole, klapvogne osv. Tager du f.eks. dit barn med på indkøb i en klapvogn, så belastes barnets rygsøjle også af det. Derfor børn du tænke over ikke sidder op eller bliver båret for meget, da det kan give dit barn smerter i ryggen.

Børn kan sagtens falde i søvn i en slynge. Sørg for at de ikke ligger i en akavet stilling, der kan give smerter i nakken eller ryggen, ellers er der ingen problemer i det.

Anmeldelse af tre forskellige slynger til børn

Du kan altså bruge en slynge fra ca. 13. uge, når dit barn kan bære sit eget hoved, når blot du sørger for ikke at belaste den lilles rygsøjle for meget. Skift meget gerne flere gange mellem slynge og klapvogn/barnevogn og slyngen afhængig af om den lille sover eller er vågen.

En slynge til børn giver masser af nærvær og bringer jer meget tæt sammen. Faktisk har flere studier vist at nærværet ved at sidde i en slynge kan betyde, at dit barn bliver mere roligt og at moderbindingen bliver knapt så ekstrem på senere tidspunkter i barnets udvikling. Udnyt tiden mens den lille har størrelsen til en slynge, så får du masser af smil og latter samtidig med, at du har begge hænder fri, når I er ude på eventyr sammen.

Ligesom det gælder mange andre ting til babyer og børn, så findes slynger i et hav af udformninger og kvaliteter. Derfor har vi her på INkids.dk valgt at kigge nærmere på tre kendte mærker indenfor slynger for at finde dem, som vi synes bedst om.

 MOBY ØKOLOGISK SLYNGE 

Bedst til prisen

Moby slyngeLet at bruge: Fem stjerner
Åndbarhed: Tre stjerner
Nærvær: Fire stjerner

Moby

Mobys måske bedste bud på en slynge er den økologiske slynge. Den er nem at få på og sidder utrolig behageligt. Den passer rigtig godt til babyer, da det er nemt at gemme den lille lidt væk, hvis det er tid til at sove eller hvis vejret ikke helt arter sig.

Designet er rigtig flot, hvor syningerne er gemt flot af vejen. Faktisk mindede det mig lidt om at have et gråt sjal på.

Økologi er jo en af vores mærkesager her på INkids.dk og når denne slynge lever op til det kriterium, så får den en ekstra stjerne hos os. Har du behov for god komfort til både den lille og dig selv, så er slyngen her rigtig god til prisen.

BOBA STANDARD SLYNGE

Boba standard slyngeLet at bruge: Fire stjerner
Åndbarhed: Tre stjerner
Nærvær: Tre stjerner

Boba

Denne slynge fra Boba hører til i den billige ende. Typisk vil man kunne finde den til priser under 400 kr. Men tag ikke fejl! For det får man faktisk ret meget for pengene. Dels er slyngen nem at tage af og på og samtidig sidder den lille rigtig godt i den.

Belastningen på op til 16 kg betyder at du kan bruge den indtil ca. 2 år. Producenten siger selv 3 år – den tror jeg ikke helt på. De slidstærke syninger skal nok holde. Du skal dog være opmærksom på at den passer bedst til børn der er fyldt 20 uger, da det ellers kan være belastende at de selv skal holde deres hoved i længere tid af gangen. Ellers er der ingen problemer.

Denne slynge er rigtig god til når du skal på indkøb eller lignende, da den giver stor tryghed for den lille samtidig med at du har begge arme fri. På en solskinsdag kan den føles lidt varm, så sørg for at nøjes med at have en top indenunder, hvis vejret når over de 22 grader.

BABYLONIA BB-TAI

Vores favorit

BB-TAI slyngeLet at bruge: Fem stjerner
Åndbarhed: Fem stjerner
Nærvær: Fire stjerner

BB-TAI

Som det kan ses af billedet, så er Babylonia BB-Tai inspireret af de traditionelle Mei-Tai bæreseler. Det betyder at de er meget nemme at bruge, har en stor komfort og har derudover den fordel at de kan bruges både på maven og på ryggen. Det kan give både den lille og dig en
afveksling for at undgå ømhed.

Slyngen er meget nem at indstille og passer rigtig godt til børn fra 4 måneder og op til 1½ år.

Til forskel fra de to andre slynger byder denne mpsle nok på den bedste åndbarhed, da siderne er åbne. Det er godt specielt i sommerperioden.

BB-TAI’en kan bruges fra 13. uge og faktisk helt frem til at du ikke kan bære dit barn mere. Den har materiale i høj kvalitet og syningerne er i top. Nem at justere efterhånden som den lille vokser.

Dette er uden tvivl den bedste slynge jeg prøvede. Den kan helt sikkert anbefales.

Jeg overvejede at tage yderligere tre slynger med i testen, men da kvaliteten af dem syntes at være dårligere og prisen på dem højere, så ville det være spild af både min og jeres tid. Jeg foretrækker BB-TAI’en, da den kan tages i brug tidligt og kvaliteten gør, at den holder flere år og kan bruges igen, hvis flere små skulle melde sin ankomst.

Husk at du altid kan stille spørgsmål og være en del af fællesskabet på vores Facebook-side. Deltag i debatten med andre forældre og gør din hverdag lettere.

De 3 bedste slynger til børn - Test 2013, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Skriv et svar