VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

pottetræningPottetræning er et vigtigt skridt i dit barns udvikling. Derfor er det vigtigt, at du har en stor portion tålmodighed når I går i gang. Det vigtigste er, at den lille ikke bliver bange for pottetræning eller på anden måde bliver selvbevidst omkring situationen. Ha’ tålmodighed, selv når det går galt for 8. gang. Men det er rart som forælder at kunne se frem til tiden når der ikke længere er behov for bleer. Derfor giver INKids.dk her nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når I begynder pottetræning.

 

Pottetræning – hvordan kommer du og dit barn i gang?

  • Sørg for at den lille er klar til pottetræning.

En grundlæggende forudsætning for at gå i gang er, at dit barn er i stand til at lade dig vide, at de skal lave. Desuden skal den lille være i stand til fysisk at kunne sidde på potten og holde balancen. Har dit barn stadig balanceproblemer, så vent med at starte på pottetræning.

  • Gør dit forarbejde

Hvis du føler, at det er svært at komme i gang med pottetræning, så er der faktisk hjælp at hente. Der findes et væld af børnebøger, der gør det nemmere at italesætte pottetræningen overfor dit barn. Nedenfor kan du se to af dem.
Klik på billederne eller linket for at læse mere om dem.

9788771413618 9788771063837 pottetræning

 

 

 

 

  • Lad den lille vælge sin egen potte

Du gør det meget nemmere for dig selv, hvis du lader dit barn vælge sin egen potte. Det giver dem tryghed og inddrager dem i deres pottetræning. Pottetræning er en intim ting, så at den lille føler sig tryg er alfa og omega. Nedenfor har vi samlet links til nogle af de bedste danske børnebutikker med rimelige priser på potter.pottetræning

Danske butikker med potter i god kvalitet
Butik Link (Nyt vindue åbner)
Babyvital Potter hos Babyvital
Babytorvet Potter hos Babytorvet
Babygear Potter hos Babygear
Pixi Zoo Potter hos Pixi Zoo
Gucca Potter hos Gucca

  • Brug opmuntring og acceptér når det går galt uden at udvise frustration.

Hvis du forcerer pottetræning er det på forhånd dømt til at gå galt. Hvis du tvinger den lille til at sidde på potten vil det skabe negative associationer, der kan blive hængende længe. I værste fald får det den lille til ikke at lade dig vide, hvornår de skal afføre sig. Vær positiv, fokusér på det der rent faktisk lykkedes og ros dit barn for det.

  • Start pottetræning i en rolig periode uden afbræk

Hvis der er en masse i gang i jeres liv, såsom ferie, rejser, bryllup, flytning eller lignende, så kan det være et dårligt tidspunkt at starte dit barns pottetræning. Din rutine skal være så normal som muligt, mens du tager dit barn gennem processen, så sørg for, at kalenderen ikke er alt for travl.

  • Forvent modvilje.

Dit barn er vant til at gå med ble og det er det eneste de kender. Derfor kan du møde modvilje, når potten skal bruges. Bleen giver også en tryghed, da de ikke kan gøre noget galt eller lave noget uheld, når de har dem på. Dertil kan børn føle, at de mister den intimitet, de har med deres forældre under bleskift. Sørg derfor at være med i hele processen – også selvom det kan tage lang tid.

  • Der findes intet ”rigtigt” tidspunkt at starte pottetræning.

Ethvert barn har sit eget udviklingsforløb, så der findes intet bestemt tidspunkt at dit barn skal være i gang med pottetræning. Og vær samtidig opmærksom på, at det kan tage alt fra en uge og helt op til et år for den lille at lære at bruge potten uden problemer. Så hvis der går en måned eller to uden fremskridt, så slå koldt vand i blodet – I skal nok komme igennem det.

  • Sørg for at tøjet ikke er en hindring.

Under pottetræning bør du sørge for, at den lille har tøj på der er hurtigt at få af, da det oftest skal gå ret hurtigt. Tøj med lynlås, knapper eller velcro, træningsbukser, strømpebukser eller andet tøj, der er lige til at trække af eller på gør pottetræning noget lettere – og begrænser mængden af vasketøj.

  • Overvej årstiden når du starter pottetræning.

En snefyldt eller regnvåd vinter er ikke en ideel periode at starte pottetræning, da der ofte er behov for mange lag tøj, der kan besværliggøre træningen. I en sådan situation er det bedre at vente til vejret er bedre eller at give en ble på når den lille skal udenfor og acceptere, at pottetræningen kun foregår, når I er indenfor.

  • Nattetisseri og pottetræning er to helt forskellige ting.

Når du går i gang med pottetræning er det vigtigt at være opmærksom på, at den lille fortsat vil have brug for ble i nattetimerne. Som regel stopper det først i 4-års alderen og uanfægtet har børn under 3 år endnu ikke kontrol over deres blære eller mental kapacitet til at vide, at de har brug for at vågne og gå på potten.

INKids.dk er til for dig som forælder og vi hører meget gerne fra dig, hvis du har ønsker til artikler eller anmeldelser. Tag kontakt til os gennem INKids.dk på Facebook.

Pottetræning - hvornår, hvordan?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Skriv et svar