VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

snavset babyBørn har en fantastisk evne til at blive snavsede og det kan til tider give nogle rigtig svære pletter, som en almindelig vaskemaskine ikke kan håndtere. Det gør pletfjerning nødvendigt. Det kan være tomatsovs fra en portion spaghetti, et glas spildt cola eller stofbleer, der bare ikke vil blive rene. På denne side kan du finde oplysninger om de mest almindelige pletter og hvordan du fjerner dem.

Når det gælder pletfjerning, så er reglen at jo hurtigere du begynder den efter uheldet er ude, jo nemmere er det at fjerne pletten. Sørg for et sugende underlag

Frugtsaft, kakao, mælkeprodukter

De fleste pletter kan fjernes med citronsyre i med 1 del citronsyre og 9 dele vand. Sæt det i blød og vask derefter på almindeligt vaskeprogram.
Alternativt kan der bruges galdesæbe (nyt vindue åbner). Gnid sæben ind i pletten og når den er opløst, så vask tøjet på det vaskeprogram, du plejer at bruge. Hvis pletten er tørret ind, så kan det være nødvendigt at gentage behandlingen et par gange. Lyst tøj kan i helt slemme tilfælde vaskes med pletfjerner (nyt vindue åbner).

Pletfjerning af mælkeprodukter på tøj

Put skummetmælk på pletten og skyl derefter med almindeligt opvaskemiddel. Afslut med at vaske på almindeligt vaskeprogram i vaskemaskinen.

Farve, maling, tusser, blæk

Brug denatureret sprit eller terpentin. Sørg for at bruge det hurtigst muligt efter at farven er kommet på tøjet, da efterfølgende pletfjerning ellers kan være meget vanskelig.

Pletter fra is

Brug almindelig opvaskemiddel. Gnid det ind i pletten og skyl igennem bagefter. Vask derefter tøjet på almindeligt vaskeprogram.

Solcreme

Smør rigeligt med fugtet vaskepulver til kulørt vask på pletten og lad det virke natten over. Vask tøjet på det almindelige vaskeprogram og gentag om nødvendigt proceduren indtil pletten er væk.

Græspletter på tøj

Græspletter er særligt vanskelige at fjerne, men det kan sagtens lade sig gøre. Rens pletten i en blanding med 1 del 25% salmiakspiritus, 1 del denatureret sprit og tre dele lunkent vand. Vask derefter tøjet på almindeligt vaskeprogram.

Pletfjerning af rust på tøj

Rust fra legepladsen kan være svært at fjerne. Dup rustpletten med en opløsning af 1 del oxalsyre og 9 dele vand. Vær forsigtig hvis der er tale om kulørt tøj, da oxalsyre kan blege det. Vask på almindeligt vaskeprogram bagefter.

Pletfjerning på tøj - lær hvordan, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Tagged with →  

Skriv et svar