VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

frikadeller med persillesovs

 

 

 

 

 

Nemme frikadeller med persillesovs og kartofler er en rigtig god ret, som mange børn elsker. Og efter gentagne opfordringer er vi nu tilbage med vores opskriftsserie, Nemme børneretter på under 25 minutter. I serien findes bl.a. Nem lagagne, Nemme madpandekager, Minipizzaer på kun 30 min. og Nem spaghetti med kødsovs. Har du selv en nem og lækker børneret, så hiv fat i os på vores Facebook-forum.

Denne ret er nok 2 to voksne og 2 børn.

Nemme frikadeller med kartofler og persillesovs er en klassiker i rigtig mange danske hjem og som regel et hit hos børnene. Får du ramt den helt rigtigt, så bliver det en fast bestanddel af hjemmets favoritretter. Vores unger er ikke i tvivl når der kan vælges, hvad de skal have at spise! Når vi skriver nemme frikadeller, så mener vi det. Opskriften er ligetil og selv børnene kan være med.

Ingredienser til nemme frikadeller med persillesovs og kartofler

Nemme frikadeller:

500 g hakket kalv og flæsk
2 æg
1 finthakket løg (brug evt. rivejern)
1 dl havregryn
1,5 dl mælk (eller brug danskvand)
Salt og peber
Smør og olie til stegning

1 kg nye kartofler

Persillesovs
50 g smør
45 g mel
4 dl mælk
1 stort bdt. persille, skyllet og hakket
Salt og peber

Fremgangsmåde til nemme frikadeller med persillesovs

  1. Rør samtlige ingredienser til de nemme frikadeller sammen i en skål. Stil skålen i køleskabet i 20 min., så blandingen sætter sig. Imens kan du gå i gang med persillesovsen og koge kartoflerne.
  2. Opbag smør og mel i en gryde og tilsæt mælken lidt efter lidt. Lad det koge i ca. 3-4 minutter og smag så til med salt, peber og rigeligt med friskhakket persille.
  3. Steg til sidst de nemme frikadeller i smør eller olie.

Vupti, så er der serveret. Lækre nemme frikadeller med persillesovs og kartofler. Anret evt. med lidt ekstra persille som pyntegrønt.

Velbekomme!

Har du en god opskrift du gerne vil dele, så hører vi meget gerne fra dig. Del den på vores Facebook-forum eller send os en email.

 

Nemme frikadeller med persillesovs - nemme børneretter, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Skriv et svar