VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 3.6/5 (11 votes cast)

nem kartoffelsalatNår de lyse timer og de lune aftener er over os, så er det dejligt at kunne lave noget god mad man kan hygge omkring og som ungerne elsker. En tilbagevendende klassiker i sommerhalvåret er en nem kartoffelsalat, som går godt sammen med både grillkød, pølser eller sågar frikadeller.

Grillsæsonen har en tendens til at byde på lette løsninger i forhold til flutes, kartoffelsalat og måske endda også de notoriske grillbakker, der findes i de fleste kølediske. Uden at skulle lyde hellig, så foretrækker jeg det hjemmelavede så hverken børnene eller du udsættes for e-stoffer. En nem kartoffelsalat tager ikke mere end god 15 min. at lave, hvis kartoflerne allerede er kogte eller til overs fra i går. Lav gerne nem kartoffelsalat sammen med nemme frikadeller og slip let hen over aftensmaden.

Denne opskrift er en del af serien af populære børneretter på under 30 minutter. Du kan finde de andre opskrifter ved at skrive ‘børneretter’ i søgefeltet øverst til højre.

Nem kartoffelsalat

Tilberedningstid: 15-20 min.

Nok til: 2 voksne og 2 tumlinger
Du skal bruge:

 • 1 kg kogte kartofler (gerne fra dagen før)
 • 3 forårsløg
 • 2 spsk. god mayonnaise
 • 4 spsk. cremefraiche
 • 2 spsk. eddike
 • 1 fed hvidløg
 • 1 bundt purløg
 • Lidt sukker
 • Salt og peber efter smag

Tilberedning

 1. Skær kartoflerne i skiver. Brug evt. en æggedeler.
 2. Hak forårsløg, hvidløg og purløg
 3. Bland mayo, cremefraiche, og eddike og smag til med sukker, salt og peber
  – dressingen tager smag hvis du stiller den et stykke tid i køleskabet.
 4. Vend forsigtigt kartoflerne i dressingen

Velbekomme!

Husk at du altid kan give opskriften på nem kartoffelsalat et twist ved at komme en smule sennep eller lidt karry i. Det giver lidt mere bid og en flot farve. Radiser er også en rigtig lækker ting at bruge. Spørg gerne dine børn hvad de vil have i kartoffelsalaten. På den måde glider det hele meget lettere ned.

Har du gode forårs- og sommeropskrifter i samme stil som nem kartoffelsalat, så skriv gerne til os enten via vores kontaktside eller via INkids.dk på Facebook. Vi sætter gerne dit navn på opskriften eller linker til din blog eller hjemmeside.

Nem kartoffelsalat, 3.6 out of 5 based on 11 ratings

Skriv et svar