VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 3.9/5 (7 votes cast)

Nem hjemmelavet isHer er en opskrift på nem hjemmelavet is. Den er faktisk så simpel at alle kan være med uanset erfaring I et køkken. Selv børn kan være med. Faktisk har jeg erfaret, at det ofte gør hele processen meget mere underholdende at have de små med i ismageriet.

Opskriften er en del af vores opskriftssamling, hvor vi tager tiden og besværet ud af madlavningen. Søg på ’børneretter’ i feltet øverst til højre hjørne for at finde flere.

Min favoritopskrift er vanilleis. Den er en god basis-is, der kan bruges til at lave et væld af is med bær-, kaffe- og chokoladeis. Kun din og ungernes fantasi der sætter grænserne. Hindbær gør sig rigtig godt i denne is og giver en flot farve.

Nem hjemmelavet is


Du skal bruge:Nem hjemmelavet is

• ½ liter piskefløde
• 2½ dl sødmælk
• 175g sukker
• 1 tsk vanilleekstrakt / vanilleessens
• 1 vanillestang

Sådan gør du:

1. Bland fløde, mælk, sukker og vanille i en gryde og opvam blandingen indtil sukkeret er helt opløst.

2. Skrab vanillekornene ud af vanillestangen og rør dem i blandingen lige før du fjerner den fra varmen.

3. Hæld i en skål og dæk med plastfolie.

4. Afkøl blandingen i køleskabet eller i et isbad indtil den er fuldstændig afkølet.

5. Tilsæt smagsgivere, hvis du vil lave andet en vanilleis. Pas på med at komme for mange bær i. Så risikerer blandingen at blive for tynd.

6. Når blandingen er afkølet, så sæt den i fryseren, men tag den ud hver halve time og rør den sammen med en håndmikser for at undgå krystallisering. Efter ca. 2½ time vil du have en velsmagende portion hjemmelavet is.

Velbekomme, lækker nem hjemmelavet is til hele familien!

Har du andre sommeropskrifter såsom den på nem hjemmelavet is, som du gerne vil dele med os så kontakt os via kontaktsiden eller via INkids.dk på Facebook. Vi sætter gerne dit navn på opskriften og linker til din hjemmeside.


 

Nem hjemmelavet is uden ismaskine, 3.9 out of 5 based on 7 ratings

Skriv et svar