VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)

MinipizzaerMinipizzaer! Denne ret er en klassiker fra mit eget barndomshjem. Jeg tror min mor i sin tid fandt den i én af Karolines Køkken-kogebøgerne der blev husstandsomdelt. Var det ikke engang i 90’erne? Siden er opskriften blevet tilpasset mange gange og sammensætningen af ingredienser ændret med årene i forhold til min smag.

De er lette at lave – blandt andet fordi du ikke skal forberede en egentlig pizzadej – og går altid rent hjem hos både børn og voksne. Det er en god idé at lave dobbeltportion af opskriften, da de sagtens kan fryses ned og tages op til et hurtigt aftensmåltid en anden dag, eller bruges kolde i madkassen. Fik jeg sagt, at børn elsker at være med til at lave dem? Jeg har konstant min lille niece med når der skal kommes topping på de små minipizzaer.

Denne artikel er en del af serien Nemme børneretter på under 30 minutter. Du finder de øvrige ved at søge på ’børneretter’ i søgefeltet øverst til højre.

Lækre minipizzaer med pitabrød

Antal: 12 styk minipizzaer (1 pakke pitabrød)

Nok til: 2 voksne og 2 tumlinger

Forberedelse: 15 min.

Tilberedning: 15 min. i 200 grader varm ovn

Ingredienser:

  • 1 pakke pitabrød (brug gerne grovpita for at få fuldkorn med – det gør dem meget sundere)
  • ca. 150 g revet mozzarellaost
  • 1 pakke skinke
  • 2 dåser flåede tomater
  • 2 spsk. ketchup (for at give sød smag til tomaterne)
  • ½ tsk. Af hver af følgende: tørret basilikum, oregano og timian
  • Salt og friskkværnet peber

Forslag til toppings på minipizzaer:

Rød peberfrugt, soltørrede tomater, oliven, champignon, tørrede kantareller, rucola, artiskokhjerter, tun etc. Hér sætter kun fantasien og smagen grænser. Lad gerne de små være med til at vælge, så de kan skabe deres helt egne små minipizzaer.

Tip:
Mellem 6 måneder og 2 år kan du få de små til at spise hvad som helst og det er med til at udvide deres smagsoplevelse. Så benyt gerne chancen til at introducere dem til noget nyt.

Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 200 grader. Start med at lave tomatsaucen: kom dåsetomater, ketchup, tørrede krydderurter, salt og peber i en stor skål og blend ingredienserne med en stavblender. Konsistensen må godt være lidt chunky – det synes jeg personligt giver en bedre smag på mine minipizzaer. Voilà: så nem er tomatsaucen.

2. Afhængig af hvilken type toppings du har valgt, er det nu du skal gøre dem klar. Peberfrugter kan du vælge at skære i små tern eller ringe. Oliven, soltørrede tomater og champignoner kan med fordel skæres i skiver. Her er det i øvrigt nemt at aktivere de lidt større børn.

3. Nu er det tid til at skære pitabrødene fladt igennem med en brødkniv, så de deles i to. Dette bør ikke gøres af små børnefingre – og voksne skal selvfølgelig også passe på. Læg de halverede pitabrød på en bageplade beklædt med bagepapir.

4. Kom en passende mængde tomatsauce ovenpå hvert enkelt pitabrød. Hvis man kommer for meget på, kan pitabrødene godt blive lidt for våde og omvendt for tørre, hvis du kommer for lidt tomatsauce på.

5. Herefter lægges skinke, kylling eller hvilke slags toppings du har valgt på. Du afslutter med et drys revet ost. Som sagt kan du jo tilpasse fyldet helt som du ønsker. Det kan også være du foretrækker at lave nogle vegetariske minipizzaer.

6. Når første hold minipizzaer er klar sættes de ind i den 200 grader varme ovn i 15 minutter. Bruger du varmluftsovn, anbefaler vi, at du allerede kigger til dem efter 10-12 min. Den smeltede ost skal være gylden.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme!

 

Har du en anden opskrift på lækre minipizzaer eller andre nemme børneretter der kan laves på under 30 minutter, så del dem gerne med os enten på INkids.dk-gruppen på Facebook eller send den til os på en mail. Vi sætter gerne dit navn og link til din side eller blog, hvis du ønsker.

Minipizzaer med pitabrød på kun 30 minutter!, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Skriv et svar