VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

coconut_vand Kokosvand er min billige selvforkælelse for tiden. Jeg var forbi min lokale helsekostbutik her på Frederiksberg for godt to uger siden og blev i den forbindelse tilbudt et glas kokosvand. Nu er jeg ikke bange for at prøve noget nyt, så jeg tog imod det og købte en liter med hjem, da der nu alligevel var tilbud.

Med en sund portion skepsis har jeg nu testet det i en uges tid og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Det har haft en rigtig god effekt på mit energiniveau og er samtidig fyldt med mineraler og kalium og er pivhamrende sundt. Derfor har jeg besluttet at dette indlæg skal forklare lidt nærmere om kokosvand.

Se en oversigt over kokosvand her

Stjerner som Madonna, Demi Moore, Mathew McConaughey, Red Hot Chili Peppers-forsangeren Anthony Kiedis drikker alle sammen kokosvand for at have energi nok til deres travle skemaer. Sammenlagt har de endda ifølge TV2 Go investeret mere end 53 mio. kr. i et firma, der sælger kokosvand. Det gør man vel ikke, hvis ikke man ved, om det virker. Den brasilianske supermodel Giselle Bundchen drikker også kokosvand for at holde figuren.

Kokosvand: Hvorfor drikke kokosvand?
  • Indeholder meget få kulhydrater
  • Er 99 % fedtfri
  • Indeholder næsten intet sukker (lavt glukemisk index)
  • Er en naturlig isotonisk drik, der har samme elektrolytbalance som findes i vores blod
  • Mere nærende end sødmælk, med mindre fedt og er helt kolesterolfri
  • Sundere end appelsinjuice med langt færre kalorier
  • Indeholder laurinsyre, der også findes i modermælk
  • Indeholder mere kalium og naturlige sukkerarter end de fleste   sports- og energidrikke

Klik på billederne nedenfor for at gå til købssiden

 Cocowell 330 ml cocowell_330mlKokosvand
KUN 25 KR.
 Biona 330 ml
Biona KokosvandKokosvand
KUN 25 KR.
 Cocofina 700 ml Cocofina 700 mlKokosvand
KUN 49,50 KR.
 CoCo Juice 500 ml coco_acerolaKokosvand
KUN 30 KR.

Hvorfor drikke kokosvand?

Kokosvand genoprætter væske- og mineraltabet, der kommer af fysisk udfoldelse og en ustabil søvn og dagsrytme. Drik det regelmæssigt for at give kroppen de næringsstoffer der skal til for at genvinde den styrke du har behov for i en travl hverdag.

Lidt information om kokosnødden:

Kokosnødder er frugten af ​​kokospalmen, botanisk kendt som Cocos Nucifera. Nucifera betyder “nøddebærende.” De frugtbærende palmer stammer oprindeligt fra Malaysia, Polynesien og det sydlige Asien, og er nu også almindelig i Sydamerika, Indien, Stillehavsøerne, Hawaii og Florida. De lette, fiberskaller har gjort det for nemt for kokospalmen at drive på verdenshavene til andre områder for at udbrede sig.kokosnøddevand

På sanskrit er kokospalmen kendt som Kalpa Vriksha, der betyder “træ, der giver alt, hvad der er nødvendigt for at leve”, da næsten alle dele af træet kan bruges til et eller andet. Kokos har mange anvendelsesformål i fødevarer, herunder mælk, sukker og som olie samt fungerer som sin egen skål og kop.

Skallerne bliver også anvendt som fyringsmateriale af indfødte i Polynesien, men fibrene bruges i dag til at lave børster, måtter, fiskenet og reb. En meget potent toddy laves også af kokospalmens saft. Kokosolie, en mættet fedt fremstillet af tørret kokoskød anvendes til stegning og i slik, såvel som i ikke-spiselige produkter såsom kokossæbe, kokosshampoo, kokoscremer og kosmetik.

Selv om det tager op til et år for kokosnødder at modne, Så sætter palmerne blomstrer op til tretten gange om året, så der kontinuerligt kan høstes kokosnødder året rundt. En gennemsnitlig høst fra en enkelt kokos løber omkring 60 kokosnødder, men nogle træer der giver tre gange så mange.

Vidste du at kokosvand blev brugt som erstatning for plasma i Stillehavskrigen under 2. Verdenskrig? Både japanerne og amerikanerne brugte regelmæssigt kokosvand direkte fra nødden til at behandle de sårede soldater.

kokosnød

Kokosvand – Få Ny Energi Hurtigt og Billigt! , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Skriv et svar