VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Førstehjælpskasse til børneferienDu har ventet på den i lang tid. Ferien. Og når den nu står for døren så er det tid til at pakke. Og selv om pakkelisten er lang, så er der en ting, du som forælder bør pakke allerførst: førstehjælpskasse til børneferien.

Rådene og vejledningen nedenfor er givet som praktisk information og kan IKKE stå i stedet for lægelig behandling. Søg altid lægehjælp ved større skader.
Der er nogle grundlæggende ting, som en førstehjælpskasse til børneferien bør indeholde:

• Nødtelefonnumre og numre til sygesikringen og forsikringspolice
Når uheldet er ude er det godt at være forberedt. Sørg for at have numrene til de lokale myndigheder i dit ferieland. Sørg også for at have numrene til den danske sygesikring samt samt rejseforsikringspolicen.

• Receptpligtig medicin
Tager dit barn medicin regelmæssigt, så har det selvfølgelig førsteprioritet. Sørg for at tage rigeligt med, så du har noget ekstra, hvis noget skulle gå til grunde.

• Plaster og sportstape
Det er næsten umuligt at forestille sig, at en børneferie løber af stabelen helt uden skrammer. Plaster er et universalredskab, der klarer hudafskrabninger, snitsår og andre større eller mindre skader. Sørg for enten at have en rulle, så du selv kan klippe størrelsen eller at du har varierende størrelser. Læg også en rulle sportstape med. Den kan bruges enten til at støtte plasteret eller til at afstive en forstuvet fod eller arm.

• Smertestillende piller
Smertestillende piller med paracetamol eller ibuprofen kan dæmpe feber og smerte. Sørg for at tabletterne er små, så de er nemme at sluge og at der om muligt kun skal tages en enkelt for at opnå den ønskede effekt. Hvis dit barn ikke kan tage piller, så sørg for at købe de to typer smertestillende i flydende form.

• Ispakker
Forstuvede fødder og ankler kommer let når man leger på sin ferie og der bliver leget meget. Sørg for at have nogle ispakker klar til at køle det ned. Sørg for at have et klæde mellem isposen og den nøgne hud, så der ikke opstår forfrysninger. Brug evt. et tørt håndklæde.

• Antihistaminer
For at dæmpe udslettet ved bid eller hudirritationer så ben

• Digitalt termometer
Et digitalt termometer er det mest nøjagtige og kan afklare tvivlsspørgsmål om feber ret hurtigt. Tag temperaturen i armhulen, hvis den lille ikke vil have termometer i munden.

• Pincet
En pincet er god til torne og andre former for splinter.

• After Sun eller svalende creme
Efter en lang dag i solen eller områder på områder der ikke har været dækket ordentligt af solcreme er After Sun en rigtig god ting. I det hele taget så bør du smøre børnene ind i After Sun efter en dag i solen. Sørg for om muligt at købe After Sun uden parabener og om muligt økologisk.

• Antibakteriel creme
For at sikre, at hudafskrabninger og snitsår ikke bliver inficerede, så pak en lille flaske antibakteriel creme eller anden desinficerende væske.

• Gazebind
Det er slet ikke sikkert der er brug for det, men gazebind kan bruges til mange ting. Bløder det meget, så er gazen god til at stoppe blødningen og beskytte såret. Husk at skifte det, hvis du har brugt det til at stoppe blødningen, så det bind der kommer på det rensede sår er helt rent.

• Myggespray
Rejser I til et område, hvor I risikerer, at der kan være myg eller andre stikkende insekter, så sørg for at tage det med hjemmefra. På den måde sikrer du, at der ikke er skadelige stoffer i. Spørg sundhedsplejersken, hvis du er i tvivl. Sørg for så vidt muligt at det er økologisk.

Der er sikkert nogle af tingene, der ikke er nødvendige, mens der er andre ting vi ikke har fået med. Men med denne førstehjælpskasse til børneferien, så er I godt forberedt på evt. uheld der måtte opstå. Forhåbentligt bliver der slet ikke behov for andet end After Sun.

God ferie!

Førstehjælpskasse til børneferien, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Tagged with →  

Skriv et svar