VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Efteråret har indfundet sig i Danmark og derfor er det tid til at pakke de små lidt bedre ind, så vi har lavet Flyverdragt Test 2014.

Flyverdragt test 2014

Flyverdragt testFlyverdragt testFlyverdragt test Flyverdragt test

Vi har kigget på nogle af de mest populære flyverdragter i INkids.dk flyverdragt test. Det er vigtigt at den lille både er varm nok, men at flyverdragten er åndbar, så sved ikke bliver et problem. Sveder den lille kan de komme til at fryse i længden. Desuden er det vigtigt at kigge på hvor vandafvisende en flyverdragt er, da børn jo som bekendt har en tendens til ikke at lade en smule regnvejr, vandpytter eller en våd sandkasse stoppe deres udendørs leg. Vi har kigget på de fire mest populære flyverdragter i vores flyverdragt test og set på, hvad der gør, at de skiller sig ud fra resten.

Læs de uddybende anmeldelser af de enkelte flyverdragter nedenfor. Nederst kan du læse, hvad du skal være opmærksom på når du køber en flyverdragt.  

Reima flyverdragt test – Reimatec Dwayne

flyverdragt testFinske Reima har i flere år været testvinder hos blandt andet Tænk Test og svenske Testfakta. Den nye Reimatec Dwayne flyverdragt fortsætter de gode takter og leverer en høj kvalitet til prisen. Den er meget slidstærk og er derfor langtidsholdbar – også når det gælder meget aktive børn. Der er hele 5 refleksstriber på dragten om end vi godt kunne ønske os at de var lidt større.

En lang lynlås der fortsætter ned af det ene ben gør det nemt at få dragten af og på selvom den lille er blevet træt eller sover. Dragten er vindtæt, vand- og snavsafvisende, hvilket vi har fået syn for under en meget underholdende ”mudderpyt-test”. Hætten er aftagelig, hvis der ikke skulle være behov for den. Reimatec Dwayne flyverdragten er et sikkert valg som allround flyverdragt.

Reimatec Dwayne på tilbud!

 

Lego Wear flyverdragt

flyverdragt testLego Wear flyverdragter har været på markedet i en del år og kvaliteten er efter vores vurdering blevet bedre med årene. Den nye Lego Wear flyverdragt kaldes af virksomheden selv for 100 % vandtæt og er testet til at kunne klare et vandsøjletryk på 8000 mm og er tapet på indersiden ved sømmene, hvor utætheder ellers plejer at opstå.

Lynlåsen på Lego Wear flyverdragt er længere end på de fleste flyverdragter, hvilket gør det en hel del lettere at få den af og på. Dette er specielt rart om morgenen, hvor den lille ikke altid er helt vågen, når vi skal ud af døren. Yderstoffet er i vævet polyester hvilket øger vandafvisningen.

Den har fleece i hætten, kraven, ved bagdelen og i ærmekanten, hvilket hjælper med at holde den lille varm. Specielt fleecen i bagdelen er godt, da det kan være en kold fornøjelse at sidde på jorden i de kolde måneder. Alt i alt en rigtig fornuftig flyverdragt, men heller ikke den bedste på markedet.

Lego Wear på tilbud

 

 

Molo flyverdragt test – Molo Polaris

flyverdragt testFlyverdragten Molo Polaris blev i 2012 nummer 2 i Forbrugermagasinet Tænks’ test af flyverdragter og fik bl.a. gode bemærkninger i forbindelse med vandtæthed og reflekser. Denne flyverdragt har også nogle detaljer som vi er ret begejstrede for her på INkids.dk. Blandt andet er der snefang på benene, reflekserne går hele vejen ned langs begge sider af benene og har en god åndbarhed til trods for at den er vandtæt.

Molo flyverdragten tåler gentagne vaske og kan sågar tørretumbles, hvis den skal på igen med det samme. Vi anbefaler dog at dette begrænses, da det slider meget på dragten og kan ses på den efter gentagne tørretumblinger.

Molo Polaris på tilbud

 

MinyMo flyverdragt test

http://inkids.dk/wp-content/uploads/2013/11/minymo-flyverdragt.jpgMinyMo flyverdragt har aftagelig hætte, er 100 % vind- og vandtæt, gummistropper og justerbart velcro. Det betyder at du til prisen får en meget fleksibel flyverdragt. Den er testet op til et vandtryk på 8000 og en åndbarhed på 4000. Thinsulate-foret gør desuden at den holder den lille varm helt ned til -20 grader.

Balancen mellem vandtæt flyverdragt, der samtidig er åndbar er vigtigt og det klarer Minymo flyverdragt fint. Vi kunne godt have ønsket os at lynlåsen gik ned ad benet, da det gør det væsentligt lettere at få den af og på. Minymo flyverdragt er blandt de billigste i INkids flyverdragt test 2013, men klarer sig godt trods alt. Minymos flyverdragter kommer i et hav af flotte mønstre, så hvis du er en af de mere modebevidste, så tilbydes Minymo flyverdragt i et hav af farver og mønstre.  

Køb MinyMo billigt her

 

Hvad har vi kigget på i INkids.dk flyverdragt test?

Hvad skal du kigge efter inden du vælger en flyverdragt?

Når du skal til at kigge nærmere på hvad der adskiller gode flyverdragter fra resten af feltet, så er der nogle specifikke ting, som du kan kigge efter. Læs nedenstående råd inden du køber en flyverdragt. På den måde undgår du de mest almindelige fejl.

Er der elastik i taljen på den aktuelle flyverdragt? Elastik i taljen kan være med til at sikre at flyverdragten ikke synker sammen og ”poser” mens barnet leger. Det gør det både besværligt for den lille at lege og øger chancen for, at flyverdragten bliver våd.

Er der refleks på?

Som bekendt er vi på INkids.dk meget sikkerhedsbevidste, så derfor betyder dette også meget i testen. Mindst en og gerne flere reflekser sikrer den lille i den mørke tid.

Er der ekstra isolation i bagdelen?

Børn sidder gerne ned i længere tid af gangen mens de leger eller falder på halen, hvis der er fart på. Kig derfor på om der er ekstra isolation i form af fleece, uld eller bomuld. Dette kan betyde forskellen på god leg og en ordentlig forkølelse.

Er sømmene forstærket med stikninger eller på anden måde styrket?

Sømmene er typisk et af de steder hvor en flyverdragt belastes allermest. Derfor er det vigtigt ikke bare at sømmene er forstærket, men også at det ikke er et sted hvor vand kan komme ind.

Er flyverdragten udført i lette materialer?

Barnet skal kunne bevæge sig frit og ikke være belastet af at have en flyverdragt på. Derfor er det vigtigt at se på, hvilke materialer, der er anvendt.

Hvordan kan den enkelte flyverdragt justeres?

Køber du en flyverdragt, der tillader at dit barn kan vokse, så kig på muligheden for at justere den, så det ikke bliver en hindring for den lille. Sørg for at der er god bevægelighed.

Hvordan skal flyverdragten vaskes og tørres?

Flyverdrager bliver våde og derfor er det vigtigt at lægge mærke til hvordan de skal tørres og vaskes. Kan flyverdragten f.eks. tåle at komme i tørretumbleren er dette en fordel. Læg også mærke til om de f.eks. kan vaskes sammen med andet tøj, da dette sparer belastningen på den.

 

Vi håber vores flyverdragt test har hjulpet dig i valget af flyverdragt. Del gerne din erfaring på via INkids.dk på Facebook. Her kan du deltage i debatter og læse gode råd fra andre forældre.

Flyverdragt Test 2014 - Læs om Reima, Molo, Lego og flere, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

One Response to Flyverdragt Test 2014 – Læs om Reima, Molo, Lego og flere

  1. Hans siger:

    Vil også gerne lige slå et slag for Reima. Den holder :-)

Skriv et svar