VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Behandling af lus uden kemiMed skolerne og børnehaven i fuld gang, så risikerer man som børnefamilie at blive udsat for lus. Men bare rolig, der er nogle naturlige, meget effektive metoder til behandling af lus uden kemi.

Der er ikke noget der kan skræmme forældre mere end at høre om et udbrud af lus. Og hvor det er nemt at ty til kemikalier og andre væmmelige midler for at komme de små blodsugere til livs, så foretrækker vi på INkids.dk at holde os fra den slags. Derfor har vi nedenfor givet forslag til, hvordan du kan foretage en behandling af lus uden kemi.

Myter og fakta om behandling af lus:

Der er desværre en masse dårlig information om behandling af lus. Det er f.eks. en myte at lus kan leve længe når de ikke er i dit barns hår. Du skal ikke bekymre dig om at lusene opretter små kolonier i dine møbler eller gulvtæpper. Desuden er de naturlige metoder ofte mere effektive end de kemiske midler. Forresten er der også en nem måde at helt afværge et udbrud – Læs videre, så giver vi dig svaret.

Lusene er i høj grad ved at blive resistente overfor de kemikalier, der er i de luseshampooer, gel eller andre typer behandlingsmidler, der kan fås på apoteket.

Grundlæggende er der tre metoder til behandling af lus uden kemi:

  • Kæm håret, kæm håret, kæm håret!
  • Bekæmp med tea tree olie
  • Kvæl lusene

Kæmning med en tættekam

Bug Buster tættekamLad os tage punkterne til behandling af lus uden kemi et for et. En meget grundig kæmning kan fjerne ikke kun voksne lus, men også æggene. Men det er meget vigtigt, at du bruger en god kam.

Når du kæmmer håret, så sørg for at du har en effektiv tættekam, så smør håret ind i balsam. På den måde undgår du at håret filtrer mens du kæmmer håret og bedøver samtidig lusene i op til en halv time. Sørg for at være grundig, da æg og lus der ikke fjernes kan skabe et nyt udbrud. Forvent at bruge helt op til en time på kæmningen.

behandling af lus uden kemi

Behandling med tea tree olie 

Tea Tree BalsamSom bekendt er vi stærke modstandere af alle former for skadelige stoffer her på INkids.dk, så intet ville ligge os mere fjernt end at fylde vores børns hår med gift. At nye behandlingsmidler gør dit barns blod til en gift for lusene finder vi kun endnu mere skræmmende.Der findes heldigvis naturlige alternativer til den klassiske behandling af lus. Tea tree olie har i flere tilfælde vist sig langt mere effektive. Vi er ikke i tvivl om, hvad vi foretrækker!

I vores øjne er tea tree olie faktisk en af hjørnestenene i behandlingen, når du bruger æteriske olier til behandling af lus.

Tilføj 10-15 dråber tea tree olie (ikke mere end det, da det kan udløse en allergisk reaktion) til 10 centiliter æteriske olier du bruger og efterlad det i håret i mellem 30 minutter og en time. Du kan også bruge shampoo eller balsam med tea tree tilsat. Kæm derefter håret grundigt. Du vil nok finde at tea tree olien i de fleste tilfælde har dræbt lusene. Se DET er behandling af lus UDEN kemi!

behandling af lus uden kemi

Kvæl lusene med ansigtsvask

John Masters AnsigtsvaskEndnu en metode der kan bruges er at kvæle lusene med ansigtsvask. Brug en ansigtsvask og fordel den i hele håret. Tør håret med en hårtørrer, så det er helt tørt. På denne måde opstår der en hinde omkring de voksne lus, så de kvæles. Brug gerne rigeligt med ansigtsvask, så er du på den sikre side.

Da lus kan ”holde vejret” i op til 8 timer, så foretag behandlingen inden sengetid, vask håret den efterfølgende morgen og smid dit lagen og sengetøj 20 minutter i tørretumbleren. Gentag behandlingen mindst to gange.

Denne metode er nem, smertefri og samtidig en meget billig metode at behandle lus på, der samtidig overflødiggør brugen af en tættekam. Endnu en behandling af lus uden kemi vi på INkids.dk kan stå inde for.

Behandling af lus uden kemi

Forebyggelse af luseudbrud

Behandling af lus uden kemi er faktisk simpelt. Brug en lusekam og kæm dit eget eller dit barns hår en gang om ugen med balsam i håret. Ikke blot vil dette fange tingene tidligt, men det kan faktisk stoppe et angreb, før det begynder. Andre finder også, at en fortynding af tea tree olie i håret dagligt virker afskrækkende på lus.

Ovenstående er alle effektive, naturlige måder at bekæmpe lus uden kemi, så tænk to gange før du bruger potentielt ineffektive og måske farlige kemikalier i din behandling.

Har du andre råd til behandling af lus der udelukker brug af kemikalier, så vil vi meget gerne høre fra dig. Brug Facebook-linket øverst i højre hjørne eller benyt kommentarfeltet nedenfor.

Bekæmp lusene med naturlige midler

En ting der er vigtig at vide er, at hvis du kæmmer alle de voksne lus ud og æggene klækker, så går der 10 dage og så har du hele problemet en gang mere. Samtidig er det usandsynligt at de forlader håret for at finde en anden vært inden de lægger æg. Hvis du behandler med æteriske olier en gang om ugen, så kvæler du lusene. På den måde kan du i løbet af tre uger dræbe hele udbruddet uden nogensinde at bruge en tættekam. Vi anbefaler dog, at du bruger en tættekam, så du kan se hvor effektiv behandlingen er. På samme dag som behandlingen, så tag og vask sengetøjet og smid det i det lange program på tørretumbleren bare for en sikkerheds skyld.

Behandling af lus uden kemi, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Skriv et svar