VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 3.8/5 (5 votes cast)

Babybjørn OriginalAt finde den helt rigtige bæresele kan være ret vanskeligt. Når du første gang står med den positive graviditetstest i hånden, går der ikke lang tid før end din opmærksomhed begynder at kredse om, hvilke ting du bør købe for, at den lille – og ikke mindst jer som nybagte forældre – kan få den bedst tænkelige start på livet sammen.

I dette indlæg har vi derfor valgt at sætte fokus på BabyBjørn Original bæreselen. Bæreselen har været på markedet siden 1973, men er løbende blevet udviklet og tilpasset efterhånden som der er kommet ny viden til om babyers ergonomi. For at du kan overveje om den er noget for dig, har vi skrevet lidt om vores egne erfaringer med brug af bæreselen, der af mange bliver beskrevet som et must, for dig der ønsker en varieret transport af din baby, samtidig med den frihed det giver at have dine arme til rådighed.

 

Let at bruge: Fire stjerner
Nærvær: Fem stjernerbabybjorn_knap
Åndbarhed: Tre stjerner
Pris:Fem stjerner

Hvis du allerede nu går rundt med en fin gravid mave, kan det være svært at prøve en bæresele. Den vil for det første ikke kunne justeres korrekt og give et indtryk af den komfort, der er i bæreselen og for det andet mangler man ganske enkelt fornemmelsen af, hvordan det føles med en livlig baby i selen. Derfor har vi forsøgt at være så præcise i beskrivelsen af vores erfaringer med Original bæreselen fra BabyBjørn, så du kan se om den er noget for dig og sat fokus på de faktorer vi syntes var vigtige i valget af bæresele.

Anmeldelse af BabyBjørn Original bæresele

Koster bæreselen under 1000 kr.?”

- Ja, den originale BabyBjørn-model, som er den vi har testet, kan fås for 649 kr. Du kan også købe én af deres dyrere modeller, f.eks. BabyBjørn One eller BabyBjørn Miracle, der begge er prissat til 1.199 kr.

Er bæreselen nem at tage på selv?

- Ja, og det skal ses i lyset af, at jeg ikke føler mig specielt praktisk anlagt. Det tog et par forsøg i starten, hvor jeg kæmpede med at få bæreselen placeret korrekt, men siden har jeg ikke haft brug for hjælp til at montere BabyBjørnen på mig selv. Den sættes nemt fast rundt om livet og om skuldrene, hvilket giver en virkelig behagelig fordeling af vægten.

Er det let at justere stropperne, så flere kan bruge bæreselen? babybjörn original

- Ja, det volder heldigvis ingen problemer at justere bæreselens stropper alt afhængig af størrelsen på den person, der skal bruge den. Det fungerer i det store og hele på samme måde, som når du skal tilpasse en rygsæk eller en skoletaske, så som nybegynder kan du tage den med ro. BabyBjørn Original er en meget tilgivende bæresele, der gør det nemt at finde ud af, hvordan den virker.

Kan du bære barnet på ryggen med BabyBjørn Original?

- Nej, den originale bæresele fra BabyBjørn giver ikke mulighed for at bære baby på ryggen. Der findes dog andre nyere modeller, som har denne funktion. Se f.eks. BabyBjørn One.

Kan jeg bruge bæreselen til en nyfødt?

- Ja, denne bæresele kan du straks tage i brug. Den er beregnet til en vægt fra 3,5 til 11 kg. Der er med andre ord rig mulighed for at bruge den det første år af dit barns liv.

Er det let at amme, når du bruger BabyBjørn Originalbabybjørn original

Nej, det ikke muligt at amme med bæreselen på. Når den lille sidder i bæreselen er det i en ganske oprejst position, som ikke levner meget plads til at kunne vride sig fra side til side. Det er derfor meget nemmere helt at fjerne bæreselen, når der skal ammes, frem for at justere på stropper og lignende. Da det er ret let at tage BabyBjørn Original af og på, så er det ikke noget større problem.

Hvordan føles det at have bæreselen på?

Bæreselen er lavet i et tykt, robust materiale, der jo optimalt set skal give den bedst mulige støtte til både dig og din baby. Stropperne omkring skuldrene og taljen er polstrede, hvilket godt kan føles lidt stift, men på ingen måde ubehageligt. Personligt har jeg ingen problemer med f.eks. at sidde tilbagelænet med bæreselen på.

Er det en alsidig bæresele?

Jeg vil afgjort sige, at BabyBjørn Original bæreselen er alsidig i sin brug: i de først 4-6 måneder, hvor det er ekstra vigtigt at oprette den nære kontakt til barnet og beskytte det mod alt for mange indtryk udefra, kan din baby vende trygt ind mod dig, når du har bæreselen på. Når så tiden er kommet, hvor baby også gerne vil opleve mere af verden omkring sig, kan du vende den lille om. Det er under alle omstændigheder vigtigt at understrege, at man først må vende barnet om, når det selv kan holde sit hoved, hvilket det begynder at kunne fra 3-måneders alderen.

Er det komfortabelt at gå rundt med bæresele? Babybjørn Original

Ja, både min kæreste og jeg har været meget glade for at anvende BabyBjørn Original. Som sagt er den nem at få af og på. Polstringen og materialet er blødt og behageligt og yder en rigtig god støtte. Det anbefales at man ikke lader en helt lille baby sidder mere end 20 min. af gangen i bæreselen (og 40 min. fra de er 3 måneder) og igen skal det understreges, at det er meget vigtigt at tage højde for hvor stærk en rygsøjle den lille har. På grund af den relativt korte tid man har baby siddende, har vi heller ikke oplevet at blive rigtig trætte i ryg eller skuldre af at bære rundt på den lille i selen.

Omvendt nyder vi begge den nære kontakt til barnet og det at have frihed til at kunne foretage sig mange flere ting, mens man faktisk bærer på sin baby. Er du én af dem, der er nervøs for om din baby kommer til at hænge for meget – en uhensigtsmæssig måde – i selen, så kan jeg sige, at vi selv har oplevet, at man helt automatisk ofte lige holder om eller støtte den lilles fødder eller numse og dermed er med at til støtte op om deres krop.

Vigtigst af alt: er det rart for din baby?

Til det kan vi jo hverken svare ja eller nej, da det er meget individuelt, hvad den enkelte baby nu engang føler sig tilpas i. Vi har som sagt haft stor succes med brugen herhjemme. Der har aldrig været gråd og det er sket mange gange, at den lille har taget sig en lur i bæreselen. Vi har altid sørget for at overholde retningslinjerne for, hvor lang tid man bør sidde i en sele og ellers gjort hvad vi kunne for at styrke den lilles rygsøjle i takt med udviklingen.

BabyBjørn Original er en bæresele med mange års anvendelse og er løbende blevet forbedret. Vi er her på INkids.dk glade for at have testet den og finder at den er en rigtig god bæresele til barnets første år. Kvalitet og pris står mere end mål med hinanden, hvilket vi er glade for. Bæreselen er et godt køb til forældre der er meget på farten og derfor har behov for den fleksibilitet en bæresele giver.

babybjorn_knap

 

Denne test er lavet i samarbejde med Mammashop.dk. Mammashop.dk blev stiftet i 2006 af Mette Jørgensen. Mette fik sin pige, Camilla, i 2003 og blev hurtigt træt af alle de dårlige babyprodukter og produkter til mødre, hun selv fik købt. Mammashop.dk blev skabt for at samle alle godbidderne et sted, hvor man som mor kunne handle uden stress, uden kø, uden problemer med parkeringsplads og uden grædende børn i ulvetimen. Webbutikker er en gave til enhver børnefamilie. Følg også Mette på Google +.

 Relaterede artikler:

Vores anmeldelse af 3 andre bæreseler: 3 gode bæreseler til børn – Test 2013
Hvis du tror du er mere til at bære dit barn i en slynge: De 3 bedste slynger til børn – Test 2013.

Skulle du have kommentarer eller erfaringer med BabyBjørn Original bæreselen, så hører vi gerne fra dig. Det kan gøres ved at skrive nedenfor eller deltage i debatten via INkids.dk på Facebook.

BabyBjørn Original bæresele anmeldelse, 3.8 out of 5 based on 5 ratings

One Response to BabyBjørn Original bæresele anmeldelse

  1. Poulsen siger:

    Vil bestemt også anbefale denne. Vi havde en som vi købte brugt, og den har været i brug til begge børn. Den ville vi ikke have undværet :-)

Skriv et svar