VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 4.0/5 (6 votes cast)

Sundhedsstyrelsen anbefaler at du ammer din baby fuldt ud i de første 6 måneder og delvis amning indtil 12 måneder. Men amning kan være lidt af en prøvelse for de uprøvede. Sørg derfor at læse om emnet inden den lille ankommer og invester i en god ammepude fra start. Snak med andre mødre om hvordan du nemmest ammer.

Sørg for at kvaliteten i din ammepude er i orden, vores erfaring viser, at den slags med flamingokugler har en tendens til at ”falde sammen” efter kort tids brug. Der er i dette tilfælde meget god sammenhæng mellem pris og kvalitet. Dog kan en god ammepude fås til under 400 kr. Nedenfor kan du se hvilke ammepuder vi har testet i INkids.dk Ammepude Test 2013.

Leder du efter ammeindlæg, så findes der en masse billige økologiske ammeindlæg.

Rätt Start ammepude Fem stjernerTestvinder!

Rätt Start ammepudeDenne asymmetriske ammepude støtter din ryg mens du ammer. Den tynde side aflaster ryggen mens den lille hviler stille og roligt på den tykke side. Den asymmetriske form sikrer samtidig at den lille ikke falder ned i mellemrummet mellem dig og puden, hvilket kan være et problem med andre puder.

Rätt Start ammepude

Fyldet er allergivenligt polyester, hvilket er bedre end de flamingokugler, der findes i de billige udgaver. Det skal bemærkes at betrækket ikke er aftageligt, men hele puden kan til gengæld vaskes og tørretumbles.

Sebra  ammepude 2 stjerner

SebraOBS: Puden har ikke længere fiberfyld men krøyerkugler! Pudens yderstof er i  økologisk bomuld og vi ELSKER mønsteret. De søde fugle og de sjove farver gør denne pude sjov at have liggende, selv når du ikke ammer.

Sebra ammepude

Betrækket er aftageligt og kan vaskes ved 40 grader, hvilket gør det nemt at holde puden ren. Vi er dog blevet gjort opmærksom på at det fiberfyld der tidligere var i dennne pude nu er erstattet af Krøyer-kugler. Dette er bestemt ikke anbefalelsesværdigt og vi er skuffet over udskiftningen. Det var ellers en af de ting der netop gjorde at denne pude skilte sig positivt ud. Der er ikke nogen elastik eller bælte til at holde puden fast og det trækker lidt ned, men det ændrer ikke på det overordnede gode indtryk. Og vi kan rigtig godt li’ at den er økologisk.

Lego ammepude

2 stjerner

lego-ammepudeSkal det være billigt, så vælg den bedste af de billige. Ammepuden fra Lego har et sødt elefantmønster i blå farve. Betrækket er 100 % bomuld.

>>> Se Lego ammepuden her <<<

Vi er ikke begejstrede for Krøyerkugler, da vi mener at de trykkes sammen over tid og puden derved mister sin form. Så længe den lille ikke er så stor kan denne pude være et acceptabelt alternativ til de dyrere modeller.

 

 

Amning

Du kan forvente at der i de første dage kan opstå ømhed i brystvorterne, da de selvsagt ikke er vant til at blive udsat for denne behandling. Men gøres det rigtigt, så vil ømheden hurtigt fortage sig.
Den første mælk vil typisk løbe til indenfor de første tre døgn, men det kan gå hurtigere, hvis du har født før. Du skal ikke være bange for at dit barn taber sig i de dage. Det er helt naturligt.

Hvordan kommer du i gang med at amme?

• Først og fremmest skal du finde et behageligt sted at sidde, hvor der er ro om dig og den lille. En god lænestol eller en sofa er godt. Gør det behageligt for dig selv. Sørg for at du har alt hvad du skal bruge i nærheden af dig.
• Læg en ammepude i skødet. Med ammepuden sikrer du, at den lille ligger ordentligt og har nemmere ved at få fat i brystet.
• Læg den lille så ansigtet og forsiden vender ind mod dig. Sørg for skuldrene ikke ligger unaturligt eller hovedet er drejet. Den lilles skuldre
• Sørg for at du ikke skyder brystet frem mod den lille, men derimod at den lille ligger tæt nok på dit bryst, det kan give dig ondt i ryggen og samtidig ømme brystvorter, da den lille så vil trække i dem mens de sutter.
• Sørg for at den lille har godt fat om brystet. Vær ikke bange for at de bliver ”kvalt” i dit bryst.
• Forsøg så vidt muligt ikke at spænde i skuldre eller arme.
• Am den lille så længe og ofte som de har lyst. Husk på hvor hurtigt de vokser, kroppen har brug for al den gode næring, som der er i din modermælk.

Er du i tvivl, så spørg sundhedsplejersken om råd. Hun kan guide dig til hvordan du bedst ammer.

Ammepude Test 2013 - hvilken en skal du vælge?, 4.0 out of 5 based on 6 ratings

Skriv et svar