VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne artikel?
Rating: 3.4/5 (5 votes cast)

babyhawkDu kan bruge bæresele til den lille efter ca. 6 uger, men der er nogle ting du bør være opmærksom på inden du tager din lille ny ud på en gåtur. Vi giver i denne artikel gode råd og anmelder tre forskellige bæreseler.

For det første skal barnets hoved vende indad i bæreselen indtil den lille selv kan bære sit hoved. Normalt er det efter ca. 13 uger. Desuden skal du være opmærksom på hvor meget dit barn sidder op. At sidde i en bæresele belaster rygsøjlen. Faktisk har meget små børn bedst af at ligge ned, da ryggen endnu ikke er så stærk.

Brugen af bæresele bør generelt afstemmes med hvor meget dit barn sidder og transporteres rundt i øvrigt. Foregår en tur til indkøbscenteret f.eks. i en klapvogn eller i en autostol, så bliver ryggen også belastet af det. Tænk derfor over hvor længe den lille sidder op eller bliver båret, så dit barn ikke får ondt i ryggen.

Børn kan sagtens falde i søvn i deres bæreseler. Hvis du vil lære mere om søvnmønstre så kan du læse om børns søvnmønstre og dit eget søvnmønster her på INkids.dk.

Anmeldelse af tre forskellige bæreseler

Du kan altså bruge bæresele fra 6. uge når blot du passer på den lilles rygsøjle. Skift f.eks. mellem barnevogn/klapstol og bæresele afhængig af om den lille sover eller er vågen. Det tager lidt tid at skifte imellem dem, men det er besværet værd. Brug bæreselen kortvarigt og gør det for at variere den måde som dit barn sidder på, så får du masser af smil og latter når I er ude på opdagelse i den store vide verden.

Ligesom de fleste andre ting, så findes bæreseler i forskellige udformninger og kvaliteter. Her på INkids.dk har set nærmere på tre forskellige bæreseler for at finde frem til den som vi synes bedst om.

Active Bæresele – fra Babybjørn 

babybjörn active bæresele

Når man taler bæreseler er der ikke rigtig nogen vej udenom Babybjørn. Den velkendte bæresele er let at få på, nem at tilpasse og yder stor beskyttelse for den lille. Den tætte kontakt mellem dig og den lille gør at der er mulighed for at danne et tæt følelsesmæssigt bånd fra starten. Babybjørn bæreselen giver en rigtig god støtte og har efter min vurdering en rigtig høj komfort.

Den originale bæresele har samtidig et prisniveau, der er under andre nyere (og hverken værre eller bedre) bæreseler. Sidst men ikke mindst giver Babybjørn bæreseler en rigtig stor grad af nærvær mellem dig og den lille, hvilket er virkelig skønt både for den lille, men så sandelig også for dig!

Køb Babybjørn her!

Let at bruge: Fire stjerner

Åndbarhed: Tre stjerner

Nærvær: Fem stjerner

Performance Bæresele – fra Ergobaby 

Ergobaby bæreseler

Jeg er generelt meget begejstret for bæreseler fra Ergobaby, da de tænker lidt ud over bare bæreselen i sig selv. Performance bæreselen er møntet på de aktive forældre, der har brug for lidt mere robuste syninger, svedtransporterende stof, og åndbarhed. Og her taler vi altså ikke kun om dig, men også den lille.

Materialet sørger for at I ikke får det for varmt selv under mere belastende gåture. Lynlåsrum gør det nemt at have pung, papirer eller andre vigtige ting lige ved hånden.

Køb Ergobaby her!

Let at bruge: Fem stjerner

Åndbarhed: Fem stjerner

Nærvær: Fire stjerner

Single Sided Mei Tai – fra Babyhawk

babyhawk bæreseler

Babyhawk Single Sided Mei Tai er testens mest åbne, men det skal ikke ligge den til last. Tvært imod er den lavet af et kraftigt twill stof, der er utrolig slidstærkt. Samtidig er den også den eneste af de tre bæreseler der kommer i en moderigtig ”army” farve, der nærmest skriger mode! Det skader jo ikke at mor også ser smart ud med sin bæresele på…

De nye Babyhawk bæreseler har i modsætning til de ældre modeller fået en polstret nakkestøtte, der kan slås ned, hvis lillen har lyst til at opleve verden omkring sig.

Køb Babyhawk her!

Let at bruge: Fire stjerner

Åndbarhed: Fire stjerner

Nærvær: Tre stjerner

 

De to tilbageværende bæreseler opnåede ikke tilpas høj bedømmelse til at blive medtaget her. Det drejer sig om Rainbow bæreselen og Hauck 3-way carrier.

Hvilken type bæreseler du er til kan være individuelt, men de valgte vurderer jeg passer til de fleste. Babybjørnen passer rigtig godt til det første år, mens Ergobabyen er rigtig god til når den lille er fyldt 15 måneder. På en tur i skoven eller til stranden foretrækker jeg helt klart Ergobabyen, da lynlåsrummet er en rar foranstaltning til nøgler osv. Samtidig er åndbarheden enormt vigtig.

3 gode bæreseler til børn – Test 2013, 3.4 out of 5 based on 5 ratings

Skriv et svar